Vioolles

Naast zelf optreden is lesgeven ook echt een passie van mij. Ik doe het al zo’n 20 jaar, vanaf het moment dat ik begon aan mijn conservatoriumstudie.

Ik geef les aan mijn eigen praktijk in het centrum van Den Bosch en aan de Regionale Muziekschool ’s-Hertogenbosch, locatie Perron 3 (Rosmalen). Leerlingen van alle leeftijden (vanaf 5 jaar) en van alle niveaus zijn van harte welkom.

meisje vioolles Roos van Well

“In mijn lessen wil ik graag mijn liefde voor de viool overbrengen op mijn leerling. Daarbij staat de leerling centraal. Doel is om op een ontspannen en plezierige manier mijn leerlingen de kans te bieden zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen.”

Niets is leuker dan samen muziek maken! Daarom organiseer ik ook een paar keer per jaar een samenspeelproject, waarbij leerlingen samen muziek instuderen en uitvoeren. Daarnaast zijn er ook leerlingenconcerten, waarbij leerlingen met piano- of vioolbegeleiding stukken kunnen uitvoeren.

Leerlingen van mij behaalden prijzen bij het Prinses Christina Junior Concours, de Maassluise Muziekweek en de Concertgebouw Talentenjacht en diverse leerlingen zijn doorgestroomd naar conservatoria.

Instrument

Om je muzikaal goed te kunnen ontwikkelen is het van belang om een goed instrument tot je beschikking te hebben. Het beste is om een instrument te huren bij een erkende vioolbouwer. In Den Bosch kan dat bij vioolbouwer Paardekooper. Hierdoor ben je verzekerd van een passende en kwalitatief goede viool die steeds ingeruild kan worden voor een grotere. Als een leerling toe is aan een hele viool kan het een goede stap zijn een eigen viool en strijkstok aan te schaffen. Doe dit wel altijd in overleg.

Thuis studeren

Om goed viool te leren spelen is het essentieel dat je thuis ook goed oefent.
Bij jonge leerlingen is het belangrijk dat de ouders de structuur bieden om elke dag te oefenen en hierbij helpen. Zelf een instrument kunnen bespelen is hiervoor niet nodig. Enthousiasme en stimulerende begeleiding wel. Een vast moment van de dag kiezen werkt vaak heel goed.

Leerlingen aan het woord

‘Ik voel me erg fijn tijdens de lessen bij Roos. Door Roos is mijn liefde voor het vioolspelen nog meer gegroeid. Bij haar heb ik geleerd om met gevoel te spelen.’
Lieke Gijsbrechts
‘Ik heb met ontzettend veel plezier zo’n zes jaar les gehad bij Roos. Ze keek heel goed naar wat ik fijn vond om te spelen en kwam met prachtige stukken die daar heel goed op aansloten, liet me tussen stukken kiezen om te zien waar ik op dat moment zin in had. Door een super ontspannen sfeer is er heel veel mogelijk, zo hebben we samen duetjes gespeeld, maar heb ik bijvoorbeeld ook kamermuziek gemaakt met andere leerlingen. Verder heeft ze me heel fijn, met heel veel plezier, begeleid naar het conservatorium.’
Jozefine Vasse
‘Roos is een supertoffe en betrokken viooldocent die zich heel goed kan verplaatsen in jonge en oudere kinderen. Ze houdt rekening met de interesses en vaardigheden van haar leerlingen zodat iedereen op zijn eigen niveau plezier beleeft aan het vioolspelen.’
Roos Gouw

Leerlingen spelen…

Benefietconcert voor Oekraïne op de markt in Den Bosch, 27 maart 2022
Drowsy Maggie (Irish Reel)
Vioolleerlingen o.l.v. Roos van Well

Benefietconcert voor Oekraïne op de markt in Den Bosch, 27 maart 2022
Het Oekraïense volkslied
Vioolleerlingen o.l.v. Roos van Well

Banuwa (traditional Liberian folk song) gespeeld door leerlingen van Roos van Well tijdens de coronacrisis. Maart 2020

Tarieven

jongen vioolles Roos van Well

De tarieven zijn gebaseerd op 37 lessen per jaar.
30 minuten per week: €23,50 per les of €869,50 per jaar
45 minuten per week: €35,25 per les of €1304,25 per jaar

Voor leerlingen vanaf 18 jaar is het ook mogelijk om eens in de twee weken les te volgen of een knipkaart van 10 lessen aan te schaffen. Meer informatie over tarieven en lesvormen vindt u in de Algemene Voorwaarden.

Voor kinderen (tot 18 jaar) uit een gezin met een laag inkomen is het mogelijk subsidie te krijgen voor de vioolles via het Jeugdfonds Sport & Cultuur ’s-Hertogenbosch. Dit kan via een intermediair (op school) aangevraagd worden.

Gratis proefles

Ik bied graag de mogelijkheid aan om gratis en geheel vrijblijvend een proefles af te nemen. Neem hiervoor contact met mij op.

Vragen

Als u verder nog vragen heeft, neemt u dan ook gerust contact met mij op.

Leerlingen aan het woord

‘Toen ik na ruim 40 jaar besloot om de viool weer op te pakken ging ik op zoek naar een docent. Dat lukte niet in één keer, maar bij Roos voelde ik me meteen op mijn gemak. Roos is vriendelijk, geduldig en vooral een zeer bekwame violiste die de techniek en de muziek goed weet uit te leggen. Naast goed lesgeven organiseert Roos van alles op het gebied van samenspelen. En dat is wel het allerleukste van muziek maken. Dat je het samen kan doen. Roos zoekt muziek voor je op. Dus niet zomaar het ene boek na het andere. Ze bekijkt wat bij je past en heeft daarin een ruime keuze. De lessen zijn altijd gezellig en leerzaam.’
Ietje Offringa
‘Ik vind Roos een super lieve docente. Ik ben vanaf het moment dat ik ben begonnen met vioolspelen (8 jaar geleden) bij haar geweest en lesgekregen. Ik ben met haar mee gegaan naar een andere locatie en ik zou makkelijk nog jaren les van haar kunnen krijgen en het nog even leuk vinden! Ze luistert naar wat voor muziek jij wilt spelen. Hierdoor heb je wat eigen ruimte om je muzieksmaak te verbreden en om van alles uit te proberen! De concertjes zijn altijd super gezellig en iedereen die les heeft bij Roos kan goed met iedereen overweg!’
Karlijn van der Cammen